Wat doen we met de feestdagen?

Text Example

advertentieDe orgelagenda is rond Kerst en Oud & Nieuw goed gevuld met concerten. Orgelnieuw.nl licht er drie concerten uit die ook terug te vinden zijn in de linkerkolom van deze website.

26|12|2008 Peter Eilander speelt werken rond Kerst…

Op vrijdag 26 december organiseert Stichting Vox Humana een kerstconcert in de Oude Kerk te Amsterdam. Peter Eilander voert een kerstprogramma uit met werken van o.a. Bach, Balbastre, Lefébure-Wély, Hollins en Guilmant. Het concert begint om 15.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 10,- (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis.

www.stichtingvoxhumana.nl

28|12|2008 Kerstconcert Leo van Doeselaar

Nu het van Hagerbeer-orgel en het Thomas Hill-orgel tijdelijk uitgepakt zijn na de vloerrestauratie in het afgelopen jaar laat Leo van Doeselaar, Titularis van de Pieterskerk, beide orgels horen in één orgelconcert.

Op het Thomas Hill-orgel wordt de gehele kerstcyclus ‘Nativité du Seigneur’ van de 100 jaar geleden geboren Franse componist Olivier Messiaen voor het eerst integraal in de Pieterskerk ten gehore gebracht. Het concert wordt besloten met enkele klassieke Noëls van Daquin en Balbastre op het van Hagerbeer-orgel.

Aanvang concert: 15.00 uur (deuren open vanaf 14.30 uur)

Entree: € 7,-; Vrienden van de Pieterskerk betalen € 5,-

Kaarten zijn te koop aan de kassa voorafgaand aan het concert. U kunt vooraf kaartjes reserveren (die u op de dag zelf aan de kassa kunt afhalen en betalen). Reservering (uw naam + aantal kaarten) per mail viaconcerten@pieterskerk.com of telefonisch via 071 512 43 19

www.pieterskerk.com

03|01|2009 In memoriam Klaas Jan Mulder

Op 1 november jl. overleed organist Klaas Jan Mulder. Jaarlijks gaf hij het tradionele Nieuwjaarsconcert in de Rotterdamse Laurenskerk, Ter nagedachtenis aan deze bekende organist wordt het nieuwjaarsconcert in zijn stijl de komende jaren voort te zetten. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Dit jaar wordt het concert gegeven door Herman van Vliet en Marco den Toom. Mulder had al aangegeven dat zijn collega Herman van Vliet zijn Nieuwjaarsconcert moest voortzetten.

Van Vliet zal in keuze van muziek en programmaopbouw proberen Mulder te benaderen in uitvoering en registratie. Marco den Toom, die vele koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder heeft genoteerd en gecorrigeerd zijn door Mulder, zal daarvan enkele spelen.

Het concert vindt plaats op zaterdag 3 januari aan het grote Marcussen-orgel van de Grote- of St.-Laurenskerk te Rotterdam (adres: Grotekerkplein 15). Het concert begint om 20.15 uur. De kerk gaat om 19.15 uur open. Iedere bezoeker krijgt een luxe uitgevoerd programmaboekje met daarin herinneringen aan Mulder. De kerk is verwarmd. Toegang is € 9,- en 10,-. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

[advertorial]

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie www.orgelfotografie.nl