Zes deelnemers naar tweede ronde orgelconcours Breda

flentrop-orgel grote kerk breda

Zes deelnemers, van wie vier uit Nederland, zijn door naar de tweede ronde van het Internationaal Orgelconcours Breda 2015. Zaterdag 24 oktober speelden tien kandidaten op het Frentrop-Orgel in de Grote Kerk te Breda.

Text Example

advertentie 

De Nederlanders Adriaan Hoek, Laurens de Man en Arjan Veen, de Russisch/Nederlandse Anna Karpenko, de Duitser Frederik Kranemann en de Koreaanse/Oosterijkse Yeonju Kim wisten de tweede ronde te bereiken. Voor de Nederlanders Arjan de Vos en Hugo Bakker, de Brit Edward Taylor en de uit Letland afkomstige Larise Carjkova kwam het concours zaterdag ten einde.

 

(Keuze)werken 

Uit de aanmeldingen voor het concours waren eerder dit jaar twaalf deelnemers geselecteerd. Twee daarvan moesten zich door persoonlijke omstandigheden terugtrekken. Het overgebleven tiental speelde een programma van vier (keuze)werken: Preludium en fuga in f BWV 534 of Fantasie en fuga in c BWV 537 van Johann Sebastian Bach; BWV 645 of 650 uit Bachs Schübler Choräle; Les Bergers, uit La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen; Hymne d’action de Grace ‘Te Deum’ van Jean Langlais of Litanies van Jehan Alain.

 

Tweede ronde

Dinsdag 27 oktober begint de tweede ronde om 16.00 uur in de Grote Kerk. Hoe de zes kandidaten opnieuw werk van Bach en Alain of Messiaen interpreteren, zal voor de jury (Dirk Out, Ignace Michiels en Jan Hage) zal bepalend zijn voor het invullen van de finaleplaatsen.

 

Het concours duurt nog tot zaterdag 31 oktober. Tijdens laatste ronde spelen de drie finalisten onder meer een opdrachtcompositie van jurylid Thierry Escaich. Rond de orgelcompetitie zijn er nog concerten geprogrammeerd door Slagerij van Kampen en Berry van Berkum op zondag 25 oktober en juryconcerten op woensdag 28 en vrijdag 30 oktober.

 

Meer informatie
www.orgelconcoursbreda.nl

 

 

© 2015 beeld: Jan Korebrits