13|09 Friese orgels te bespelen op Open Monumentendag

orgel sixtuskerk sexbierum
Orgel Sixtuskerk Sexbierum

Op de tweede zaterdag van september is het weer mogelijk een groot aantal Friese orgels te bespelen. Stichting Organum Frisicum maakt dat samen met meer dan 130 kerken mogelijk.

Text Example

advertentie 

Op deze dag, die samenvalt met Open Monumentendag en Nationale Orgeldag, staan orgels open voor bespeling door amateur-organisten. De kosten daarvoor bedragen € 20 per deelnemer. De lijst met deelnemende kerken is  te raadplegen op de website van Organum Frisicum (onder de knop ‘Evenementen’ en ‘Nationale orgeldag’).

 

Reserveren

We die dag wil spelen dient € 20 over te maken naar rekeningnummer NL64 INGB 0002 3777 93 van Stichting Organum Frisicum te Veenwouden onder vermelding van ‘orgeldag’, postcode en huisnummer. Na ontvangst volgt een bevestiging met de benodigde gegevens om zich via de website te registreren. Donateurs van de stichting kunnen vanaf 12 mei speeltijd reserveren, niet-donateurs vanaf 9 juni. De sluitingsdatum is 30 juni.

 

Slotconcert

Op 13 september zal ook een aantal kerken in het kader van Open Monumentendag op zijn voor bezichtiging. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een gratis concert door Euwe Zijlstra op het Müller-orgel van de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden.

 

Meer informatie is te vinden op
www.organumfrisicum.nl

 

 

nationale orgeldag 2014

 

Foto: Orgel Sixtuskerk, Sexbierum | © 2014 www.gerardvanbetlehem.nl