Evan Bogerd nieuwe cantor-organist Westerkerk Amsterdam

Evan Bogerd wordt de nieuwe cantor-organist van de Westerkerk Amsterdam. Dat heeft de kerkenraad vandaag bekendgemaakt.

Text Example

advertentieHij wordt daarmee de opvolger van Jos van der Kooy, die per 1 januari 2020 de Westerkerk verlaat vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Sollicitatieprocedure

Aan de benoeming ging een eerder dit jaar gestarte sollicitatieprocedure vooraf. De voordracht van de sollicitatiecommissie werd door de kerkenraad van de Westerkerk overgenomen.

Voor Bogerd is de Westerkerk geen onbekend terrein. Hij begeleidde er regelmatig diensten en gaf er ook (lunch)concerten.

Lees ook
Evan Bogerd benoemd in Grote Kerk Hasselt
Bogerd

Evan Bogerd (*1993) studeerde orgel bij Herman van Vliet, waarna hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde bij Jos van der Kooy. Bogerd volgde diverse masterclasses aan de orgelacademie voor improvisatie te Altenberg (Duitsland). Tevens volgde hij improvisatielessen bij Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin en Martin Baker.

Als kerkmusicus is Bogerd momenteel verbonden aan de protestantse Waterstaatskerk te Hengelo. Daarnaast is hij organist van de Grote of Stephanuskerk en de gereformeerde Ichthuskerk te Hasselt.

Bediening

Evan Bogerd zal in de Westerkerk in de bediening worden gesteld in de dienst van zondag 5 januari 2020.

Lees ook
RECENSIE Seriously Hasselt - Evan Bogerd op het Knol-orgel in de Stephanuskerk

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.