Gerben Mourik viert 25-jarig organistenjubileum

Gerben Mourik | © fotografie Koos Schippers

Dit jaar is Gerben Mourik 25 jaar actief als organist. Dat jubileum wordt in april gevierd met een concert in de Utrechtse Dom en de uitgave van een jubileum-cd.

Text Example

advertentieDe 39-jarige Gouwenaar is sinds 2006 organist van de Grote of Sint-Michaëlskerk in Oudewater. Daarvoor was hij organist in Rotterdam en Klundert. In 2013 werd hij benoemd tot stadsorganist van Oudewater. Sinds 2017 is hij ook huisorganist en artistiek leider van De Stad Klundert.

Gerben Mourik won improvisatieconcoursen in Zwolle (2003), St. Albans (2005) en Haarlem (2008). Hij heeft een actieve concertpraktijk. Daarnaast is zijn spel regelmatig op cd vastgelegd.

Jubileumconcert

Het jubileumconcert vindt vrijdag 23 april 2021 om 20.00 uur plaats in de Domkerk te Utrecht. Gerben Mourik zal op het Bätz-orgel werken spelen van componisten die hem na aan het hart liggen. Ook wordt dan een de jubileum-cd gepresenteerd die in de Dom is opgenomen. De cd is vanaf begin april verkrijgbaar.

Vanwege de (huidige) coronamaatregelen zal publiek in de kerk hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk zijn. Het jubileumconcert zal daarom als livestream te volgen zijn via het YouTube-kanaal van Gerben Mourik. Het publiek kan de jubilaris feliciteren via de YouTube-chat.

Binnen kort verschijnt op ORGELNIEUWS een interview met Gerben Mourik naar aanleiding van zijn jubileum.