Koninklijke onderscheiding Wilfred Folmer

wilfred folmer

Wilfred Folmer is vanmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voorafgaand aan een door Ben van Oosten verzorgd concert ter gelegenheid van het 25-jarig organistschap van Folmer, speldde burgemeester Ben Visser de jubilaris de koninklijke versierselen op.

Text Example

advertentieFolmer ontving zijn onderscheiding voor zijn diverse bijdragen aan de (orgel)muziekcultuur, waaronder zijn activiteiten voor Orgelnieuws.nl en Orgelradio.nl, waaraan hij als mede-initiatiefnemer en redacteur vanaf het begin verbonden is.

Folmer begon zijn organistenloopbaan in 1990 in het Utrechtse dorpje Overberg, waar hij tot 1997 organist was. Vanaf 1997 is hij organist van de Hervormde ‘Grote’ Kerk in Scherpenzeel, sinds 1998 van de Wilhelminakerk te Utrecht en sedert 2012 ook van de Koepelkerk te Renswoude.

Behalve als organist is hij in zijn woonplaats Scherpenzeel op diverse andere fronten actief, onder meer als lid van de orgelcommissie van de Hervormde Gemeente en als promotor van de plaatselijke marktconcerten.

Eind jaren ’90 was Folmer medewerker van maandblad Het Orgel. Van 1998 tot 2000 was hij bestuurslid van de Stichting Kerkconcerten Utrecht. Van 2011 tot 2013 was hij bestuurslid van de Stichting Klassiek aan de Rijn te Rhenen.

 

© 2015 beeld Dianne van Vlastuin

1 Comment

  1. Beste Wilfred, van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.