Sietze de Vries – Improvisaties deel III

sietze de vries improvisaties III

Eind vorig jaar kwam uitgeverij Inventione met een eerste bundel genoteerde improvisaties van Sietze de Vries. Een tweede volgde al snel en inmiddels is er ook een derde deel.

Deel III bevat koraalbewerkingen die alle met een uitkomende stem moeten worden uitgevoerd. De bewerkingen zijn over het algemeen relatief makkelijk te spelen.

De muziek is genoteerd van van cd-opnames die De Vries maakte op het label JSB Records: Geneefse Psalmen II (Psalm 51), Geneefse Psalmen III (Psalm 28 en 119) en Geneefse Psalmen IV (Psalm 56). De bewerking van Psalm 99 werd in 2014 opgenomen in het kader van het Psalmenproject.

Sietze de Vries – Improvisaties deel III

Psalm 28; Psalm 51; Psalm 56 (Hommage aan Klaas Bolt): I. Consort met cornet, II. Canon in de kwint; Psalm 99; Psalm 119 (Andante Cantabile)

Inventione – IN20-09, 23 9. wire-O, € 13,45 | inventione.nl

Lees ook
Genoteerde improvisaties Sietze de Vries uitgegeven

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.