Symposium ‘Liszt meets Ibach’ in Bergen op Zoom

Het Ibach-orgel in de St. Gertrudiskerk in Bergen op Zoom bestaat dit jaar 150 jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseert de GertrudisCultuurStichting in samenwerking met de conservatoria van Antwerpen en Tilburg het symposium ‘Liszt meets Ibach’. Van 13 tot en 15 november staat zowel orgel- als piano- en harmoniummuziek van Liszt centraal in concerten, lezingen en masterclasses.

Text Example

advertentie 

De orgelwerken van Liszt worden door Joris Verdin en Ad van Sleuwen in masterclasses met de conservatoriumstudenten behandeld. Om de orgelkunst van Liszt in een breder kader te plaatsen zal pianist en Liszt-kenner Fred Oldenburg op een originele Erard-Vleugel concerteren en tijdens een workshop ingaan op de pianokunst van Liszt.

 

Liszts harmoniumkunst is het onderwerp van specialist Joris Verdin. Janno den Engelsman bespeelt het in 2011 gereconstrueerde Ibach-orgel en geeft aandacht aan de klankwereld van de Duitse orgelromantiek. Lezingen zullen worden verzorgd door Mark Berry, muziekhistoricus en lector aan London University, Johan Zoutendijk, Rogér van Dijk en Bart van Buitenen.

 

Slotconcert

Het symposium ‘Liszt meets Ibach’ wordt op zaterdag 15 november in de Getrudiskerk afgesloten met een concert door studenten van de conservatoria van Antwerpen en Tilburg op het Ibach-orgel en Joris Verdin met het ensemble Psallentes onder leiding van Hendrik Vanden Abeele. Eerder maakten zij in de Gertrudiskerk een opname met Liszt-werken, een voorproefje van deze cd-productie wordt gratis aan de bezoekers uitgereikt. Het slotconcert begint om 20.00 uur. Toegang bedraagt € 10.

 

Toehoorders

Voor alle bijeenkomsten zijn toehoorders welkom, de beschikbare plaatsen voor actieve deelname aan het symposium zijn inmiddels bezet. Toegang bedraagt € 10 per dag voor alle activiteiten.

Meer informatie en het volledige programma van het symposium is te vinden op www.gertrudiscultuurstichting.nl

 

 

© 2014 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl