Twee nieuwe kerkorganisten voor Martinikerk Groningen

Stef Tuinstra en Sietze de Vries volgen Wim van Beek op als kerkorganist in de Martinikerk te Groningen. Dat meldde het College van Kerkrentmeesters van de Martinigemeente vandaag aan het Reformatorisch Dagblad

Text Example

advertentieDe twee organisten gaan elk de helft van de baan invullen. Per 1 september 2017 gaan zij aan de slag.

De vacature ontstond nadat de 86-jarige Wim van Beek eind vorig jaar afscheid nam als organist van de Martinikerk. In maart 2017 startte de Protestantse Gemeente Groningen een officiële sollicitatieprocedure. Kandidaten werden beoordeeld door een commissie van leden uit Groningen en externe deskundigen Christiaan Ingelse en Bas de Vroome, zo meldt de krant.

Tuinstra en De Vries zijn niet de enige organisten die de orgelbank van het Martini-orgel bezetten. Het nieuwe tweetal gaat dat vooral doen in de ochtenddienst van de Protestantse Gemeente Groningen. Marinus Knol en Janny Knol-de Vries waren al langer als organist aangesteld, zij spelen veelal de avonddiensten in de Martinikerk.

Daarnaast heeft de Stichting Martinikerk Groningen, beheerder van het kerkgebouw, enkele jaren geleden Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga aangesteld als titulair-organisten. Bovendien wordt de Martinikerk ook gebruikt voor andere vieringen. Zo is Henk de Vries organist van de Martinidiensten, de oecumenische vieringen die het Groninger Studentenplatform voor levensbeschouwing (GSp) in de Groningse hoofdkerk houdt.

 

 © 2017 beeld archief ORGELNIEUWS

3 Comments

  1. Met deze benoemingen krijgt Wim van Beek twee waardige opvolgers, hij kan in vrede rusten.

  2. Gefeliciteerd! Stef Tuinstra & Sietsze de Vries, twee voortreffelijke spelers.

  3. Dit Lijkt me een goede beslissing. Zowel collega Tuinstra als De Vries zijn toonaangevende organisten die hun sporen verdiend hebben. Beiden wonen in Groningen. En beiden zijn nu organist van de Martinikerk te Groningen voor de zondagse eredienst.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.