VLOG Restauratie orgel Oude Kerk Amsterdam #4

restauratie orgel oude kerk amsterdam

In 2015 is het beroemde Vater/Müller-orgel van de Oude Kerk te Amsterdam in restauratie gegaan. Orgelmakerij Reil te Heerde voert het werk uit. In dit ORGELNIEUWS-vlog wordt de restauratie door de orgelmakers met de camera op de voet gevolgd. 

Text Example

advertentieIn maart vorig jaar werden frontpijpen uit het orgel genomen, in mei werd het binnenpijpwerk overgebracht van Amsterdam naar Heerde. Inmiddels wordt daar in de werkplaats van Orgelmakerij Reil gewerkt aan de restauratie van dit belangwekkende, achttiende-eeuwse, Amsterdamse stadsorgel.

Eerder deze maand werd het snijwerk uitgenomen voor restauratie. Dat laat deze vierde aflevering van het vlog zien, naast beelden van de rijk gedecoreerde orgelkas van beeldhouwer Jurriaan Westerman uit 1726.

Zie ook

3 Comments

  1. Fijn dat dit prachtige orgel nu eindelijk wordt gerestaureerd. Benieuwd of de frontpijpen (dubbel) weer worden aangesloten en wat gebeurt er met het 19e eeuwse pijpwerk van Witte en hoe wordt dit alles met elkaar in harmonie gebracht?
    Enfin het vakmanschap van Reil is groot. Ik heb er vertrouwen in.

  2. Bij het zien van dit filmpje dacht ik weer even terug aan de tijd dat ik Piet van Egmond hielp met registreren daar. Ik heb goede hoop dat het orgel er als herboren uit komt en hoop dat het weer net zo beroemd gaat worden als in die tijd.

  3. Prachtig werk! Wel eeeerrgg hoog. Jammer dat de filmpjes kort zijn, kan wel een uur ernaar kijken.
    Alle respect!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.