VLOG Restauratie orgel Oude Kerk Amsterdam #6

restauratie orgel oude kerk amsterdam

In 2015 is het beroemde Vater/Müller-orgel van de Oude Kerk te Amsterdam in restauratie gegaan. Orgelmakerij Reil te Heerde voert het werk uit. In dit ORGELNIEUWS-vlog wordt de restauratie door de orgelmakers met de camera op de voet gevolgd. 

Text Example

advertentieIn maart vorig jaar werden frontpijpen uit het orgel genomen, in mei werd het binnenpijpwerk overgebracht van Amsterdam naar Heerde. Nog steeds wordt daar in de werkplaats van Orgelmakerij Reil gewerkt aan de restauratie van dit belangwekkende, achttiende-eeuwse, Amsterdamse stadsorgel.

Nadat begin februari het snijwerk werd uitgenomen voor restauratie in Heerde, is in de afgelopen maanden in Amsterdam het restauratiewerk begonnen van de weelderige decoratie van de orgelkas. Dat was onlangs te zien in deel vijf van dit vlog.  Deze aflevering laat zien hoe marmerimitatie en bladgoud op de bekroning van de orgelkast wordt aangebracht. Ook is te zien hoe de onderdelen van de in het orgel achtergebleven windladen worden gecodeerd voor verdere restauratie.

Zie ook

 

Lees ook
Restauratie grote orgel Oude Kerk Amsterdam van start