VLOG Restauratie orgel Oude Kerk Amsterdam #6

restauratie orgel oude kerk amsterdam

In 2015 is het beroemde Vater/Müller-orgel van de Oude Kerk te Amsterdam in restauratie gegaan. Orgelmakerij Reil te Heerde voert het werk uit. In dit ORGELNIEUWS-vlog wordt de restauratie door de orgelmakers met de camera op de voet gevolgd. 

In maart vorig jaar werden frontpijpen uit het orgel genomen, in mei werd het binnenpijpwerk overgebracht van Amsterdam naar Heerde. Nog steeds wordt daar in de werkplaats van Orgelmakerij Reil gewerkt aan de restauratie van dit belangwekkende, achttiende-eeuwse, Amsterdamse stadsorgel.

Nadat begin februari het snijwerk werd uitgenomen voor restauratie in Heerde, is in de afgelopen maanden in Amsterdam het restauratiewerk begonnen van de weelderige decoratie van de orgelkas. Dat was onlangs te zien in deel vijf van dit vlog.  Deze aflevering laat zien hoe marmerimitatie en bladgoud op de bekroning van de orgelkast wordt aangebracht. Ook is te zien hoe de onderdelen van de in het orgel achtergebleven windladen worden gecodeerd voor verdere restauratie.

Zie ook

 

Lees ook
Restauratie grote orgel Oude Kerk Amsterdam van start

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.