VLOG Restauratie orgel Oude Kerk Amsterdam #7

restauratie orgel oude kerk amsterdam

In 2015 is het beroemde Vater/Müller-orgel van de Oude Kerk te Amsterdam in restauratie gegaan. Orgelmakerij Reil te Heerde voert het werk uit. In dit ORGELNIEUWS-vlog wordt de restauratie door de orgelmakers met de camera op de voet gevolgd. 

In maart 2016 werden frontpijpen uit het orgel genomen, in mei 2017 werd het binnenpijpwerk overgebracht van Amsterdam naar Heerde. Nog steeds wordt daar in de werkplaats van Orgelmakerij Reil gewerkt aan de restauratie van dit belangwekkende, achttiende-eeuwse, Amsterdamse stadsorgel.

Vanaf begin vorig jaar is het restauratiewerk begonnen van de weelderig gedecoreerde orgelkas en werd eind vorig jaar het schilder- en verguldwerk afgerond. Nu de buitenkant op orde is, kan er verder worden gewerkt aan het inwendige van het orgel. In deze aflevering is onder meer te zien hoe het herstelwerk van de windladen in het orgel ter hand wordt genomen en hoe de gerestaureerde balgen opnieuw onder wind worden gezet.

Zie ook

 

Lees ook
Restauratieschilders herstellen orgelkas Oude Kerk Amsterdam in oude glorie

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.