Luuk Schuurman (19) benoemd tot cantor-organist Lutherse Gemeente Zwolle

Luuk Schuurman | © foto Pim van de Beek

Luuk Schuurman uit Dalfsen is per 1 juli 2022 benoemd tot cantor-organist van de Evangelisch Lutherse Gemeente te Zwolle. Hij volgt daarmee Gea Hoven op, die deze functie ruim twintig jaar heeft vervuld.

Text Example

advertentieAls cantor-organist wordt Schuurman verantwoordelijk voor de muzikale invulling in de wekelijkse vieringen, de inzet van de cantorij en verdere muzikale activiteiten rondom het Leeflang-orgel.

De 19-jarige Schuurman studeert momenteel orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds zijn dertiende jaar is hij kerkorganist van PKN-gemeenten in Rouveen, Hasselt en De Krim. Hij won diverse prijzen op orgelconcoursen, waaronder eerste prijzen op het Quintus Orgelconcours (2018), het Feike Asmaconcours (2018, 2021), het SGO-concours (2021) en een tweede prijs op het Duyschot Orgelconcours (2022). Verder geeft Schuurman orgelconcerten, begeleidt hij koren en werkt hij als docent orgel en piano. In 2019 bracht hij zijn eerste cd uit op het Hinsz-orgel in de Bovenkerk te Kampen.

Schuurman wordt op zondag 10 juli in een feestelijke viering ingezegend in zijn ambt.