VLOG Restauratie orgel Oude Kerk Amsterdam #8

In 2015 is het beroemde Vater/Müller-orgel van de Oude Kerk te Amsterdam in restauratie gegaan. Orgelmakerij Reil te Heerde voert het werk uit. In dit ORGELNIEUWS-vlog wordt de restauratie door de orgelmakers met de camera op de voet gevolgd. 

In maart 2016 werden frontpijpen uit het orgel genomen, in mei 2017 werd het binnenpijpwerk overgebracht van Amsterdam naar Heerde. Vanaf begin vorig jaar is het restauratiewerk begonnen van de weelderig gedecoreerde orgelkas en werd eind vorig jaar het schilder- en verguldwerk afgerond. Ook de windladen en balgen zijn nu hersteld.

In de werkplaats van Reil wordt nog hard gewerkt aan de restauratie van het historische pijpwerk. In deze achtste aflevering is te zien hoe de frontpijpen worden voorzien van tinfolie en hoe de eerste gerestaureerde pijpen weer terugkeren naar Amsterdam om hun plaats in het front opnieuw in te nemen.

 

 

Zie ook

 

Lees ook
Restauratieschilders herstellen orgelkas Oude Kerk Amsterdam in oude glorie

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.