Evan Bogerd winnaar orgelconcours Enschede

Evan Bogerd uit Kootwijk is winnaar geworden van het orgelconcours dat zaterdag 22 september in de Grote Kerk te Enschede is gehouden. Tweede werd Marris Engelen uit Elewijt (België), de derde plaats was voor Erik Bakker uit Rijssen.

De in totaal elf deelnemers aan het concours werden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Gijs van Schoonhoven (Enschede), Rienk Bakker (Utrecht), Aarnoud de Groen (Den Haag) en Arie Heijnen (Hendrik Ido Ambacht).

Het concours in Enschede was een initiatief van Rindert Wijma. Ter gelegenheid van zijn vijfenzeventigste verjaardag wilde hij jonge organisten een podium bieden om zich te presenteren.

Op de foto: Erik Bakker tijdens de voorbereidingen aan het Van Dam-orgel in de Grote Kerk Enschede

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie Dick Sanderman, Rijssen

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.