Festival Nieuwe Muziek – Nicolaïkerk Utrecht

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 maart 2016 vindt in de Utrechtse Nicolaïkerk voor de zevende keer het Festival voor Nieuwe Muziek plaats. Vier dagen lang is de kerk gevuld met een gevarieerd aanbod van eigentijdse muziek, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de orgels van ‘de Klaas’.

 

Het Festival gaat op donderdag 3 maart van start met een concert door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Media Technologie en het Utrechts Conservatorium. Instrumenten klinken in combinatie met elektronica in de speciaal uitgelichte kerkruimte.

 

Zaterdag 5 maart is er een concert met koor- en instrumentale werken van componisten die een bijzondere band hebben/hadden met de stad Utrecht: Cor Kee, Joep Straesser, Jan Welmers, Willem Tanke, Carlos Micháns en Berry van Berkum.

 

Op zondag 6 maart vindt allereerst de première plaats van de compositie Ob-literate. Deze compositie voor orgel, 5 stemmen en elektronica, is geschreven door Zeno van den Broek en Gagi Petrovic en wordt twee keer uitgevoerd. Het Festival wordt om 17.00 uur afgesloten met een jazzvesper.

 

Meer informatie

Nicolaiconcerten

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.