Gerben Mourik stadsorganist Oudewater

Gerben Mourik is benoemd tot stadsorganist van Oudewater. Zijn benoeming vond vandaag tijdens de ‘lintjesregen’ plaats in de Grote of Sint-Michaëlskerk in Oudewater.

Burgemeester Pieter Verhoeve maakte de benoeming bekend en overhandigde Mourik een oorkonde. Burgemeester en wethouders van de Utrechtse stad lieten Mouriks professionele en muzikale betrokkenheid de doorslag geven bij het verlenen van de eretitel. Gerben Mourik, sinds 2006 organist van de Grote of Sint-Michaëlskerk, mag de onbezoldigde functie blijven vervullen zolang hij in Oudewater werkzaam is.

‘De gemeente Oudewater is zeer trots op het feit dat we Mourik tot onze stadsorganist kunnen benoemen. Oudewater herstelt daarmee een oude traditie. De stad heeft al sinds in ieder geval 1601 een organist-beiaardier. We hopen dat zijn benoeming het culturele leven stimuleert’, aldus burgemeester Verhoeve.

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie Koos Schippers, Lisse

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.