Tentoonstelling over kerkinterieurs in het Nationaal Orgelmuseum

Op zaterdagmiddag 11 februari wordt een nieuwe tentoonstelling in het Nationaal Orgelmuseum geopend. De expositie is gewijd aan de kerkinterieurs van schilder Henk Terwal.

Henk Terwal (Zwartsluis, 1948) wil met zijn karakteristieke kerkinterieurs de typisch Hollandse traditie der ‘perspectieven’ voortzetten die ooit begon met Pieter Saenredam (1597-1665). Opvallend in zijn werk is de afwezigheid van menselijke figuren, waarmee hij het picturale en de tijdloosheid van de ruimte wil benadrukken.

De opening begint om 14.00 uur. Vooraf per e-mail aanmelden is gewenst. Later die middag is er van 16.00-17.00 uur een concert door Cor Ardesch op het Boon/Leeflang-orgel. Zowel de opening als het concert is gratis toegankelijk. Wie die dag het museum wil bezoeken, betaalt daarvoor wel de reguliere toegangsprijs.

www.nationaalorgelmuseum.nl

 

 

© 2017 beeld Henk Terwal

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.