Wilma Seijbel directeur Nationaal Orgelmuseum Elburg

Wilma Seijbel is aangesteld tot directeur van het Nationaal Orgelmuseum in Elburg. Het museumbestuur heeft dat vandaag bekend gemaakt.

Seijbel (*1969) was de afgelopen vijfeneenhalf jaar al verantwoordelijk voor de externe communicatie van het museum. Zij is de dochter van de initiator van het Orgelmuseum, Maarten Seijbel.

De nieuwe directeur blijft de bestaande (communicatie-)taken vervullen en is daarnaast ook verantwoordelijk voor fondsenwerving en de invoering en naleving van het coronaprotocol van het museum.

Wilma Seijbel is afgestudeerd als historicus en volgde bijvakken aan een vakopleiding voor de museumbranche. Ze was jarenlang in de boekensector werkzaam als redacteur en hoofd marketing. In 2015 richtte ze samen met haar vader een eigen uitgeverij op.

Namens het museum heeft zij ook als bestuurslid zitting in de Stichting Museumstad Elburg, waarin alle musea uit de gemeente Elburg vertegenwoordigd zijn.

Het is de bedoeling dat Seijbel de museumleiding zal combineren met haar andere werkzaamheden.

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.