Wim Magré nieuwe titularis Grote Kerk Elburg

wim magré

Wim Magré wordt de nieuwe titulair-organist van de Grote of Sint Nicolaaskerk te Elburg. Zijn benoeming gaat in op 7 juli van dit jaar.

Magré volgt daarmee Herman Witter op die sinds 2004 hoofdorganist van de Grote Kerk is en dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Magré is al enige tijd als organist verbonden aan de Hervormde Gemeente van Elburg, in welke hoedanigheid hij zowel de Grote Kerk als de Oosterkerk speelt.

Wim Magré (*1962) studeerde orgel bij Willem Hendrik Zwart en – aan het Conservatorium te Zwolle, bij Dorthy de Rooy. Hij is organist van de Alle-Dag-Kerk in de Engelse Kerk aan het Begijnhof in Amsterdam. Sinds 1978 is hij als organist verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Doornspijk waar hij dit jaar afscheid zal nemen.

Daarnaast is Magré dirigent van diverse koren en treedt hij op als concerterend organist, onder andere met zijn zoon Wilbert aan de vleugel. Van zijn spel verschenen meerdere cd’s en dvd’s.

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.