Sietze de Vries nieuwe orgeldocent Prins Claus Conservatorium

Organist Sietze de Vries gaat met ingang van september aan de slag als hoofdvakdocent orgel aan het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen. Dat heeft de onderwijsinstelling vandaag bekendgemaakt.

De Vries volgt Theo Jellema op die dan na ruim veertig jaar afscheid neemt van het conservatorium. Vanaf het komend schooljaar zal De Vries samen met hoofdvakdocent Erwin Wiersinga invulling geven aan de hoofdvaklessen van de orgelklas.

Sietze de Vries is al aan het Prins Claus Conservatorium verbonden als docent pianopracticum.

Het conservatorium laat weten ‘verheugd’ te zijn met de benoeming van De Vries ‘omdat hij complementair is aan onze andere hoofdvakdocent Erwin Wiersinga’. ‘Met de komst van Sietze continueren en versterken we de banden met het rijke orgellandschap in en rondom Groningen.’

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.